A Travelling Weasels (magyarul Utazó Menyétek) egy YouTube-csatorna. A csatorna egy jegyespár (Laura Cody és Tanbay Theune) vlogja, akik 2013 óta a világot járják. Magyarországon leginkább azokról a videóikról ismertek, amelyeken magyarul tanulnak.

Eredetileg Laura Tanbayt becézte “Weasel”-nek (Menyétnek). A Travelling Weasels név először akkor bukkant fel, amikor weboldalt akartak készíteni. Tanbay (akkoriban) nem támogatta az ötletet, de végül ez lett az oldal neve.

Tanbay és Laura 2017 januárja óta tanulják a magyar nyelvet.Mára több mint 20 epizódot élt meg ez a sorozatuk.

A főszereplők többféleképpen tanulják a magyar nyelvet. Egyrészt a sorozat kezdeti időszakában gyakran a Google Fordító segítségével tanultak meg egyszerűbb szavakat.

Többször is szolgáltak videóik témájául híres dalok és személyek; többek közt a Nemzeti dallal, az Eurovíziós Dalfesztiválon részt vevő Origo című dallal és a CBA Kasszás Erzsi-reklámjával is fejlesztették már nyelvtudásukat.

A Travelling Weasels ezúttal egy olyan videót készített, amiben összegyűjtötte a legnagyobb világsztárok magyarul kimondott (elnyökögött, elmakogott) mondatait.

Van köztük, ami filmjelenet részlete, de olyan is, ami kifejezetten a magyarok számára begyakorolt szöveg.

Videórészleteket válogattak össze, elég sokat: Jennifer Garner, Anthony Hopkins és Sylvester Stallone egy filmjelenetben szólalt meg magyarul.

Robert Pattinson akkor üzent a rajongóknak, amikor itt forgatott, Katy Perry a Budapesten forgatott Fireworks videóhoz toborzott statisztákat magyarul, de Kesha, Sebastian Vettel, Gene Simmons és természetesen Freddie Mercury mondatai is hallhatók:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Az agyonplasztikázott nő fölényesen dicsekedett a korával, ám egy bácsitól olyan leckét kapott, hogy azóta alig mer utcára lépni