Tarkanra, a 90-es évek végének török popsztárjára még ma is rengetegen emlékeznek, főleg a puszis dal (Şımarık, angolul Kiss, kiss) miatt. Az a nóta hatalmas sláger lett az egész világon.

Tarkan egyébként 1972-ben született, “gyermekkorában az NSZK-ban élt (apja vendégmunkás volt) mindaddig, míg 1986-ban a család vissza nem költözött Törökországba, amikor a fiú 14 éves volt.

Öt testvére van: édesanyja, Neşe első házasságából egy bátyja, Adnan és két nővére, Gülay és Nuray, valamint két édestestvére: Hakan és Handan.

Szülei egy képregényhősről nevezték el, a Tarkan név egyébként ősi türk eredetű, jelentése: tiszteletreméltó, kiváltságos, vezér.

Tarkan karrierje 1991-ben kezdődött el, mikor Mehmet Söğütoğlu, az İstanbul Plak kiadó tulajdonosa felfedezte az akkor 19 éves fiút.

Tarkan első lemeze, a Yine Sensiz (Megint nélküled) ekkor jelent meg. Az album már tartalmazott Tarkan által írt dalokat és az 1990-es évek népszerű pop stílusát tükrözte, török elemekkel vegyítve” – írja a Wikipédia.

A nemzetközi áttörésre a 90-es évek végéig várni kellett, az utána következő néhány év azonban egyértelműen Tarkané volt, az egész világon dúdolták a dalait.

Legnagyobb slágere kétségkívül a Kiss Kiss című dal volt, ahol a dalban puszikat is adott.

Ezt a nótát dolgozta most fel Fekete Pákó, Pusz Pusz címmel, amit már több mint 150 ezren láttak:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Nagy Feró kamerák előtt vallott arról, milyen rosszul sikerült első csókja: "Amikor éreztem Erzsi nyelvét a..."