Ennél az alábbi fejtörőnél nem kell különösebb műveltségbeli tudás, sem extrán jól működő agytekervény, egyszerűen, az alapvető logikát használva, “józan paraszti ésszel” is meg lehet oldani. Minden szót olvass el figyelmesen és csak után gondolkodjál el a válaszon. Csak néhány sor az egész, íme:

Bencének találkozni kellett a pályaudvaron valakivel, akit még soha nem látott. Egy jó barátja kérte meg erre, mert ő maga sajnos nem ért rá.

Bence még soha nem találkozott azzal az illetővel, aki a pályaudvarra érkezett, csupán csak hallott róla. Nem kapott személyleírást arról, hogy néz ki. Fényképet se látott róla soha. Nem volt híresség, tehát Bence nem ismerhette a médiából sem. Az idegen sem tudta, hogy ki jön elé, és semmilyen megkülönböztető tárgy nem volt nála. Ennek ellenére Bence azonnal felismerte a tömegben. Hogyan lehetséges ez?

Gondolkodj egy kicsit, mielőtt válaszolnál. Megvan a megoldás? Ha nincs, és szeretnéd tudni, akkor görgess

L

E

J

J

E

B

B

A titok nyitja csupán annyi, hogy az illető, akivel Bencének találkoznia kellett, jó barátja egypetéjű ikertestvére volt, így Bence pontosan tudta, hogy néz ki, anélkül, hogy azelőtt egyszer is találkozott volna vele.

Oszd meg másokkal is! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  10-ből csak 2 ember tudja a választ, mi a hiba a képen: a megoldás tényleg agyafúrt: