Bármilyen furcsa, Korda György eredetileg nem énekes, hanem színész szeretett volna lenni. 1958-ban az érettségi után, jelentkezett a Színház és Filmművészeti Főiskolára. A felvételi vizsga során a harmadik rostavizsgáig jutott.

A sikertelen vizsga után néhány hónapig segédmunkás volt a Budafoki úti Kábel- és Sodronykötélgyárban, majd sorkatona volt Békéscsabán.

Vécsey Ernő tanítványaként először 1958-ban lépett színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta.

Még katonai szolgálata előtt házasodott össze Kovács Ibolya operett primadonnával, de a házasság „érdemi része” rövid ideig, papíron viszont több mint húsz évig tartott.

A hatvanas évek elején az ország egyik legnépszerűbb énekese volt. A beat térhódítása a „hagyományos” táncdalstílusnak nem kedvezett, ő mégis azok közé tartozott, akik meg tudtak maradni a pályán.

Népszerűsége megtartásában, növelésében sokat jelentettek a televízió és a rádió által is közvetített táncdal- és egyéb fesztiválok, versenyek.

Kevesen tudják, hogy van egy lánya, Judit, aki 1980-ban született.

A nyolcvanas évek elején ismerkedett meg Balázs Klári énekesnővel, akit rövidesen feleségül is vett. Kölcsönös inspirációjuk művészetük kiteljesedését, Korda esetében megújulását is jelentette.

Korda György az egészen fiatalok körében is óriási népszerűségnek örvend: a Reptér című dalára tízezrek tombolnak a különböző fesztiválokon.

Most ennek a nótának a mulatós verzióját készítette el Ignácz Márkó, neked hogy tetszik?

Oszd meg, hogy mások is hallhassák! 

(Kiemelt kép: Korda György Reptér című klipje)

Olvasd el ezt a cikket is –>  A rajzon egy súlyos hiba bújt meg, mégis csak 30-ból 1 embernek tűnik fel: Neked elég éles a szemed, hogy észrevedd?