Hamarosan itt a Mikulás, ebből az alkalomból egy Mikulásos fejtörőt hoztunk nektek. Na de honnan is ered maga a Mikulás-legenda?

A palástban, püspöksüvegben és pásztorbottal ajándékokat osztó Mikulás eredetileg a katolikus vallású vidékeken Szent Miklósnak, a Lycia római provinciában fekvő Myra város püspökének népies alakja. Szent Miklós a gyermekek és diákok védőszentje, ezért a későbbi korokban a népi vallásosság hatására kialakult ajándékosztó püspöksüveges Mikulás előképének és mintájának tartják.

A mai gyermekeknek mesélt legenda szerint a Lappföldön élő Mikulás apó felszerszámozza rénszarvasait, amik sebes vágtával felrepítik az ajándékokkal roskadásig megrakott szánkóját a felhők közé, hogy minden gyerekhez időben eljussanak a várva várt ajándékok.

Nézd meg jól az itt szereplő Mikulást és találd meg köztük azt a egyet, amelyik valami miatt eltér a többitől:

Sikerült rálelned arra az egyetlen Mikulásra, amelyik különbözik az összes többitől? Ha igen, gratulálunk, ha pedig nem, akkor mutatjuk a megoldást:

Oszd meg másokkal is, ők is hadd játszanak egy jót! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Az ábrán egy szarvashiba látható: amilyen nagy, olyan kevesen veszik észre rögtön. Te tudod, hogy mi az?