“Ma kedd van vagy szerda van?” Még most sem tudjuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk azon az eseten, amikor a 112 operátorának teszik fel ezt a kérdést.

És hiába hangzik el a helyes válasz, hogy „Kedd van” a betelefonáló ragaszkodik a meggyőződéséhez és közli a társával – Na ugye, hogy megmondtam, hogy szerda van!

Elég sokszor eszünkbe jut nem csak azért, mert ez a „hétközepi zavar” egy szélesebb körű jelenség lehet (biztos mindenkivel előfordul alkalmanként), hanem elég sok hasonló betelefonálás érkezik a segélyhívószámra.

Nem fogjátok úgyse kitalálni, ezért megmondjuk, hogy ebben az évben július 31-ig 1 237 359 olyan hívás volt, amikor nem kellett riasztani rendőrt, mentőt, tűzoltót. Ez egyébként a hívások 46,8%-a.

Ezek zöme hasonló, mint a mostani válogatásunk. Persze, ez a helyzet szomorú. A 112 segélyhívót sokszor tudakozónak használják. Holott a bajbajutottak megsegítésére lett létrehozva.

Ezért arra kérünk, hívd fel a figyelmét az ismerőseidnek, oszd meg ezt a videót, így előbb vagy utóbb – de reméljük inkább előbb – mindenkiben tudatosulhat, hogy a 112-t akkor kell hívni, amikor baj van!

Minden más esetben a 11800-as a tudakozót kell tárcsázni – olvasható a rendőrség Facebook oldalán.

A válogatás pedig valóban hajmeresztő: van aki Győrfi Pál sarokülőjét akarja megvenni, más szőlőt szeretne eladni a tűzoltóknak.

Olyan is akadt, aki a Dankó muzsikát akarja hallgatni, ebben kért segítséget. Íme a válogatás:

Oszd meg, hogy mások is hallhassák! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Mindenki egy szép, tengerparti festménynek hiszi, pedig a fotó teljesen mást ábrázol: rájössz, mit?