“A Chicago kertvárosában élő McCallister család a karácsonyi vakáció idejére Párizsba készülődik. Az indulást megelőző este nagy a felfordulás a házban, a szülők és a testvérek mind el vannak foglalva a bőröndjeik bepakolásával, és egyéb tennivalókkal.

A legkisebb fiú, a nyolcéves Kevin, nem akarja elvégezni az őrá eső feladatokat, emiatt folyamatos megaláztatás és bosszankodás tárgyává válik a többiek részéről.

Amikor aztán még verekedésbe is száll a bátyjával, Buzz-zal, a szülők, Kate és Peter, büntetésből felküldik a padlásra éjszakázni. Kevin ekkor mérgében azt kívánja, bárcsak eltűnne a családja.

Az indulás reggelén egy áramkimaradás miatt nem szól az ébresztőóra, így az egész család későn ébred és fejvesztve sietnek, hogy kiérjenek a reptérre.

Még épp időben elérik a repülőgépet, azonban a kapkodás és egy szomszédgyerek tévedésből való odaszámolása miatt a saját gyermekeik közül Kevint otthon felejtik.”

Ki ne tudná, hogy az iménti mondatok minden idők egyik legnépszerűbb vígjátékának, a Reszkessetek, betörők!- nek a kezdeti cselekményét írják le.

Most azonban egy szemfüles néző azt is kiszúrta, hogy mi lehetett még az oka annak, hogy Kevin otthon maradt. Fotót is közölt felfedezéséről.

A film egyik jelenetében ugyanis képet kapunk a szemeteskuka tartalmáról, benne Kevin repülőjegyével. A jegy a Buzz-zal való összetűzés után kerülhetett oda.

Kevin így akkor sem tudott volna felszállni a gépre, ha történetesen a családdal van a reptéren:

(Kép forrása: 20th Century Fox)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  A csavaros eszűek azonnal rájönnek, a két férfi közül melyik szingli