Alekosz nem akármilyen helyre készül, ráadásul – állítása szerint – ez ügyben megkereste már a magyar külügyminisztert, Szíjjártó Pétert is. Minderről így számol be közösségi oldalán:

“Édesapám, Nagy Tibor volt Farkas Bertalan dandártábornok testőre és sofőrje. Ez az ismeretség, most kapóra jön! Szeretnék fölmenni az űrbe.

Az űriparban, óriási lehetőségek vannak. Értesüléseim szerint, a mostani évtized közepéig, egy magyart szeretnének kijuttatni a Nemzetközi Űrállomásra. Meg aztán, csak onnan lehet látni, kerek-e a föld.

Az űr, Magyarország határain kívül esik, ezért külügyi kérdés. Levélben keresem meg a külügyminisztert, hogy tájékoztassam szándékomról.” – írja bejegyzésében Alekosz.

Alekosz végül eképpen zárja a gondolatait:

Nagyon remélem, hogy feladataim közé fog tartozni különös, új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljussak oda, ahová még ember nem merészkedett.
A leendő, második Magyar űrhajós, űrkutató, Alekosz.”

A teljes bejegyzés megtalálható Alekosz Facebook oldalán:

FÖLDI ŰRUTAZÁS!🇭🇺❤️🇬🇷Édesapám, Nagy Tibor volt Farkas Bertalan dandártábornok testőre és sofőrje. Ez az ismeretség,…

Közzétette: Nagy Alekosz – 2020. július 30., csütörtök

Mi a magunk részéről nagyon kíváncsian várjuk majd a fejleményeket az ügyben, melyekről természetesen titeket is tájékoztatni fogunk.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép forrása: Alekosz Facebook oldala)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Csak a legjobbak tudják, melyik töltő van bedugva a telefonba: te vajon helyes választ adsz?