A pingvinek szinte kizárólag a Föld déli féltekéjén élnek, többnyire Dél-Amerika mérsékelt övi partvidékén és a környező szigeteken. Két fajuk az Antarktisz partvidékén telepedett meg. A pingvinek különös testalkatú madarak. A legnagyobb pingvinféle 115 centiméter, a legkisebb csak 40 centiméter magas.

Az óriáspanda elterjedési területe mindössze 5900 km², amely magában foglalja Szecsuan, Kanszu és Sanhszi kínai tartományok hegyvidéki területeit. Az óriáspanda természetes élőhelyei a sűrű erdővel benőtt szubtrópusi hegyoldalak.

A két állatfaj a valóságban tehát igen nehezen tudna találkozni, ezen a képen mégis ott szerepel egy pingvin is a hatalmas óriáspandák között:

Látod, hogy hova bújt a cseles madár? Színben szinte teljesen megegyezik a pandákkal, de az alakja azért különböző. Láthatod a megfejtést is, csak görgess

L

E

J

J

E

B

B

Itt látható a pingvin, gratula, hogyha neked is sikerült rátalálnod.

Oszd meg ezt a kedves feladványt ismerőseiddel is! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ennek a bolgár lánynak vannak talán a legnagyobb ajkai a világon: most megmutatja, hogy nézett ki a beavatkozások előtt