Az emberi kapcsolatok általában nem zökkenőmentesek, legyen szó családi, baráti, kollegiális vagy párkapcsolatról. Senki nem tud minket biztosítani arról, hogy egy nehezen elviselhető emberrel lesz-e dolgunk vagy sem.

Néha el tudunk csodálkozni, hogy hogyan koncentrálódhat egyetlen személyben ennyi negatív jellemvonás. Ha te is feltetted már magadnak ezt a kérdést, akkor lehetséges, hogy pszichopatával van dolgod. Hogy mi a 10 árulkodó jel? Íme!

1# Minden az elvárásaik szerint kell, hogy alakuljon

Mindig megszerzi azt, amit akar. Ha éppen valaki más akaratával ellenkezik általa vagy keresztbe tesz másnak vele, az sem érdekli.

2# Narcisztikusak

Ha egy pillantást vetsz az Instagram oldalára, akkor azt látod, hogy tele van a selfie-jeivel. Barátokkal készült képeket nem nagyon akar kitenni, de ha mégis, biztos benne, hogy az ő fénye ragyogja be az egész fotót.

3# Érzelemmentesek

Az empátiát hírből sem ismeri. Te éppen azt ecseteled neki, hogy a magánéleted romokban és a munka is teljesen kikészít, miközben ő mentálisan éppen a bevásárló listáját állítja össze.

4# “A szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket”

Nincs is nagyobb élvezetük annál, mint amikor megszegnek egy mindenki által betartott szabályt és megbotránkoztatják a környezetüket.

5# Állandóan a figyelem középpontjában

Annak ellenére, hogy képtelenek törődni mások érzéseivel, szükségük van rá, hogy velük mindenki a lehető legtöbbet foglalkozzon. Szeretik, ha körülöttük forog a világ. Észre sem vennék, ha mások meg sem szólalnának soha, csak hallgatnák őket.

6# Örökösen hazudnak

Igazság? Az szerintük egy múlandó, megfoghatatlan dolog, amit kedvük szerint formálhatnak. Szebben kifejezve, a valóságot a saját hasznukra alakítják és még maguk is elhiszik, amit mondanak.

7# Keveset és nem jól alszanak

A kielégítő alvás nagyon fontos az egészség fenntartása szempontjából, azonban számos tanulmány kimutatta, hogy a pszichopátiában kevesebb is tökéletesen elegendő.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Fogkrémmel kente be a falat: bolondnak hitték, pedig igazi zseni

8# Lobbanékonyak

Tudják, hogy mit akarnak, és azt azonnal akarják. Az új céljuk mindennél fontosabb számukra, és ha el kell tiporni érte valakit, hát az sem baj. Ha valami nem tetszik nekik, annak azonnal és nagyon erőteljesen hangot is adnak. Nem azok a típusok, akik vissza tudják fogni magukat.

9# Adrenalin vadászok

Nem képesek úgy leélni egy hetet, hogy ne tapasztalnák meg egy nagy löket adrenalin hatását. Mindegy, hogy honnan származik, a lényeg, hogy ne unják magukat halálra. Szó szerint.

10# Sosem ők a hibásak

Ha késve érkeznek, nem végeznek el egy munkát vagy nem sikerült egy vizsgájuk, stb. az sosem az ő hibájuk. A közlekedés pokoli volt, a kolléga nem adta át a megfelelő információkat, a tanár a hülye, stb. Mások tehetnek mindenért. Ezt ők valóban így gondolják.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)