Ha valakinek kocsija van, időközönként akad a ház körül egy-két használt gumit, amivel már nem tudjuk szelni a kilométereket. Ne dobjuk ki semmiképp, hiszen remek nyári ülőke készülhet belőle a kertbe.

Az ilyen színes, vidám és praktikus ülőkékből nagyon jó ajándék lehet. Ha kertipartival egybekötött szülinapozásra készülünk, lepjük meg a házigazdát egy ilyen remek ajándékkal.

Hozzávalók:

Szerezzünk be 1-2 használt autógumit, egy nagyobb fa lapot, erős ragasztót, vízálló festéket a kedvenc színünkből, és egy jó vastag kenderzsineget.

Elkészítés:

Először alaposan mossuk le az autógumikat. Vágjunk a fa lapból két egyforma, a gumi átmérőjével megegyező nagyságú kör alakú darabot. Rögzítsük az egyik lapot alul, a másikat pedig felül a gumira.

Ezután a felső fa lap közepére tegyünk egy pötty ragasztót, és nyomjuk bele a kenderzsineg végé, majd kezdjük csiga alakban tekerni körbe a zsineget a fán.

Közben, legalább minden második sor alatt rögzítsük a ragasztóval. Jó szorosan tekerjük, hogy biztosan megálljon. Amint leértünk a gumi aljához, kész is.

Ezután fessük meg az egészet, vagy csak egy részét a zsinegnek olyan színre, hogy találjon azzal a helyiséggel, ahol éppen használni szeretnénk.

Ha a kertben használjuk, válasszuk a zöldnek valamelyik árnyalatát. A végén az ülőke aljára szereljünk fel négy gumitalpat, és máris ki lehet próbálni.

Itt a videó is, amiből ellesheted a praktikákat:

Oszd meg, hogy mások is elkészíthessék! 

(Forrás: tudasfaja.com)

Olvasd el ezt a cikket is –>  A tűzoltó nyolc kisállatot ment ki a kútból: később rájön hogy azok nem kiskutyák