Jean-Claude Van Damme a 80-as években és a 90-es évek elején hatalmas sztár volt, nevével rengeteg filmet el lehetett adni, mozdulatait rengetegen próbálták meg utánozni.

Az akciósztár nemcsak úgy “eljátszotta” a karatemozdulatokat, Damme valóban komoly tapasztalatokkal rendelkezett ezen a téren.

Tízéves korában kezdett el harcművészettel foglalkozni, amikor apja beíratta egy shotokan karate tanfolyamra.

Végül fekete övet szerzett és megnyerte az European Professional Karate Association középsúlyú bajnokságát (bár saját állítása szerint kétszeres bajnok).

Fizikuma fejlesztésére súlyemelést is végzett, majd elnyerte a Mr. Belgium testépítő címet. Tizenhat évesen balettozni kezdett, ezt öt évig folytatta.

A balett véleménye szerint „művészet, ugyanakkor egy igen nehéz és komoly sport is. Ha túlélsz egy balettfoglalkozást, túlélsz bármely más edzést is”.

Tizennyolc évesen megnyitotta a California edzőtermet Brüsszelben, mellyel egy újságcikk szerint havonta 15 000 dollárt is megkeresett.

Filmvásznon először a francia Rue Barbare című filmben szerepelt 1984-ben, majd még ebben az évben a Mindörökké Monaco-ban. Ez adta a lökést, hogy feladja jól profitáló fitness üzletét a színészetért.

A többi már ismert, filmjei óriási sikert arattak. Most, 60 évesen is rendkívül népszerű, elfogadja, hogy már azért nem 20 éves és nem is mindig veszi magát teljesen komolyan. Ebben a videóklipben például szupervicces táncmozdulatokat lejt:

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  Úgy tűnik, a kisbaba békésen alszik, a szülők mégis versenyt futnak a kameráért