A teknősök rendjének a Kárpát-medencében egyetlen faja őshonos, a mocsári teknős. Emellett számos teknősfaj él hobbiállattartóknál, legjellemzőbb a vörösfülű ékszerteknős. A teknősök közismerten lassan haladnak szárazföldön. Nagy-Britanniában két elkóborolt teknősről feljegyezték, hogy egyikük 8 hónap alatt mindössze 2,9 kilométerre, másikuk 3 hónap alatt 5 kilométerre távolodott el gazdájától.

A csigák lassúságban felveszik a versenyt a teknősökkel, ráadásul rendkívül népes állatfajról van szó: Az ide tartozó fajok száma meghaladja a 110 ezret. Latin nevük alapján a szakirodalomban haslábúak néven is ismertek, ugyanis hasuk ellaposodott, erőteljes bőrizomtömlővel ellátott testrész, segítségével helyváltoztató mozgást végeznek.

Egy dolog biztos, az itt látható sok-sok teknős biztosan nem gyorsasági versenyben méri majd össze az erejét a hozzájuk tévedt egyetlen csigával:

Látod, hol bujkál a csiga? A háza színe hasonló a teknősök páncéljához, de azért rá lehet lelni. Itt is van a megfejtés, hogy lásd, görgess egy kicsit

L

E

J

J

E

B

B

Ott van hát! Ügyes voltál, ha te is megtaláltad!

Oszd meg a jó kis fejtörőt barátaiddal is! 

Olvasd el ezt a cikket is –>  16-ból 1 ember vágja rá rögtön, hol található a két kép közötti egy, apró kis különbség