Az autóviaszt arra fejlesztették ki, hogy az autó karosszériája fényes és csillogó legyen és megelőzhessük vele a szennyeződések megtapadását és a kisebb karcolódásokat. Az autót mindamellett sokkal könnyebb viaszolás után tisztítani, hiszen a kosz nem tud úgy ráragadni.

Ezen elv alapján rájöhetünk, hogy talán máshol is hasznát tudjuk venni az életünkben, mint csupán a kocsink fényezésére.

Fogd az autóviaszt és egyszerűen dörzsöld át vele a tűzhelyed felületét. Ezután, ha bármi is rácseppen, főzés közben vagy egyéb okból kifolyólag, elég lesz csak letörölnöd. Búcsút inthetsz a különféle vegyszereknek és a suvickolásnak.

Először is tisztítsd meg a tűzhely felületét jó alaposan, azután vidd fel rá a viaszt az előírásoknak megfelelően. A tűzhely legyen teljesen kihűlt állapotban, amikor ezt csinálod.

A trükk a legtöbb tűzhely felületén alkalmazható, mint a rozsdamentes acél, fém és üvegkerámia.

A viasz nagyjából 2 héten keresztül tart, utána érdemes megismételni a felvitelét. Ezt abból veszed észre, hogy kezdi elveszíteni a felület a fényét.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Felakadt szemmel őrült kántálásba kezdett a Nagy Ő játékosa: Árpa Attila azt se tudta, hova nézzen a sámánének közben