Milliók követték a ’90-es években a Xena: a harcos hercegnő című sorozatban Xena és hűséges társa, Gabrielle kalandjait.

A filmet 1995-ben kezdték el forgatni. A főszerepre először Vanessa Angelt választották ki, de ő betegsége miatt nem tudta vállalni, így végül Lucy Lawless kapta meg. Ez indította el őt a hírnév felé, 1997-ben meg is kapta a legjobb televíziós filmszínésznő díját.

Lucy Lawless 1968. március 29-én született Új-Zélandon, hat testvér (négy fiú, két lány) közül ő az ötödik. 1989-ben figyeltek fel rá, amikor megnyerte a Miss Új-Zéland szépségversenyt, ekkor 21 éves volt. A színésznő korábban elárulta, fiatalon bulimiától szenvedett, de szerencsére sikerült legyőznie a betegséget. 1994-ben feltűnt a Herkules egyik epizódjában. 1995-ben megkapta élete legfontosabb szerepét, ő lett Xena, a harcos hercegnő. A sorozat hat évadot élt meg.

Lucy Lawless moindössze 19 éves volt, amikor teherbe esett akkori párjától, Garth Lawless-től. Összeházasodtak, született egy kislányuk, Daisy. 1995-ben elváltak. 1998-ban újraházasodott, hozzáment a Xena produceréhez, Rob Tapperthez. Van egy 19 éves fiuk, Julius, illetve egy 16 éves fiuk, Judah.

Lucy már háromgyerekes anyuka és tavaly töltötte be az 50. életévét. A páncélja és sminkje nélkül nem igazán ismerhető fel benne a harcos amazon.

Magyaroszágon az utóbbi években nem igazán láthatták a nézők a képernyőn, hazájában azonban igencsak foglalkoztatott. A Simpson családban például saját karakterének kölcsönözte a hangját 1999-ben. De volt epizódszereplő az X-Aktákban és a CSI Miami Helyszínelőkben is. Szinkronhangként is sok munkája van.

Íme az 51 éves színésznő Xéna szerepében és ma:

Ebből a videóból is felidézheted Xena alakját:

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

(Forrás: Wikipedia)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Kislánykorában mindenki fiúnak nézte, mára szédületes bombázó lett Jean-Claude Van Damme lányából